Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Dzīvokļu īpašniekus atbalstīs ar grantiem

Rīga piesaista vairāk nekā 2 miljonu eiro ES finansējuma ēku atjaunošanas veicināšanai.

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) piesaistījusi Eiropas Komisijas un Eiropas Investīciju bankas finansējumu vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā, kas dos iespēju veikt energoauditu 150 ēkās un vēl 75 ēkās izstrādāt siltināšanas dokumentāciju.

„Esam piesaistījuši Rīgai gandrīz 2,5 miljonu eiro papildu finansējumu, ar kuru varēsim rīdziniekiem palīdzēt sākt ēku atjaunošanu, bet ļoti svarīga ir arī pašu iedzīvotāju iesaistīšanās sava mājokļa sakārtošanā. Pirmais solis šajā procesā ir tehniskais apsekojums un energoaudits, tāpēc iesakām sazināties ar REA un uz mājas iedzīvotāju sapulci uzaicināt aģentūras ekspertus, lai kopā varētu nonākt pie praktiskiem risinājumiem līdzfinansējuma saņemšanai,” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Ēku īpašnieki varēs saņemt finansējumu energoaudita, tehniskās apsekošanas atzinumu un būvniecības dokumentācijas izstrādei, lai iesaistītos valsts vai pašvaldības atbalsta programmās energoefektivitātes uzlabošanai.

Rīgā vairāk nekā puse mājokļu būvēti pirms 1945. gada, līdz ar to ēku atjaunošana ir būtiska, jo procesa laikā tiek sakārtots to tehniskais stāvoklis un nodrošināts, ka ēkas konstrukcijas turpmāk tiks pasargātas no laikapstākļu ietekmes. Savukārt energoefektivitātes pasākumi ļauj mazināt izdevumus, kas daļēji sedz ēkas atjaunošanas izmaksas. Projektu plānots realizēt trīs gadu laikā.

Iedzīvotājus aicina jau šobrīd pieteikties REA konsultācijām par turpmākiem soļiem ēku atjaunošanai. Pieteikties var renove.lv vai zvanot pa tālruni +37167012437.

Numuru arhīvs: spied un lasi!