Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Nekrāj sodus!

Freepik.com

Vienošanās par NĪN parādu nomaksas grafiku

Rīgas valstspilsētas pašvaldības Finanšu departaments aicina nodokļu maksātājus apzināties tiesiskās sekas, kas iestājas, neveicot savlaicīgu un pilnīgu nekustamā īpašuma nodokļa samaksu. Gadījumos, kad jau ir radušies nokavēti nodokļu maksājumi, kas piedzenami bezstrīda kārtībā, rīdziniekus aicina izmantot nodokļu likumos paredzētās iespējas veikt labprātīgu nokavēto nodokļu samaksu.

Finansiālās grūtībās nonākušiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem ir iespējas rakstiski vienoties ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības Finanšu departamentu par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļu maksājumu samaksas grafiku

Ja ir izveidojies NĪN parāds, vai ir iespēja vienoties par labprātīgu parāda atmaksu un kāds ir maksimālais parāda atmaksas termiņš?

Finansiālās grūtībās nonākušiem NĪN maksātājiem, iesniedzot motivētu iesniegumu, ir iespēja vienoties ar Finanšu departamentu par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļu samaksas grafiku uz laiku līdz trim gadiem, maksājot parādu katru mēnesi vienādās daļās.

Vai ir iespēja vienoties ar Finanšu departamentu par labprātīgu parāda atmaksu gadījumā, kad piedziņas lieta ir nodota zvērinātam tiesu izpildītājam?

Lai vienotos par parāda atmaksas grafiku pēc tam, kad piedziņas lieta nodota zvērinātam tiesu izpildītājam:

■ ir jāapmaksā zvērinātam tiesu izpildītājam izdevumi, kas radušies lietas izpildes gaitā;

■ jāiesniedz motivēts iesniegums departamentam ar lūgumu saskaņot parāda atmaksas grafiku, pievienojot zvērināta tiesu izpildītāja apliecinājumu par iepriekšminēto izdevumu apmaksu.

Vai ir noteikts termiņš, kādā var iesniegt iesniegumu par parāda labprātīgu atmaksu?

Iesniegums var iesniegt ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tam, kad paziņots lēmums par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu.

Vai, saskaņojot ar Finanšu departamentu grafiku par labprātīgu parāda atmaksu, tiek aprēķināta nokavējuma nauda?

No dienas, kad departaments ir saskaņojis ar maksātāju lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi, nokavējuma nauda tiek aprēķināta samazinātā (0,025 procenti) apmērā par katru dienu visā grafika izpildes periodā.

Vai visi NĪN maksātāji var vienoties ar Finanšu departamentu par labprātīgas parāda atmaksas grafiku?

Šis pakalpojums neattiecas uz nodokļu maksātājiem, attiecībā uz kuriem tiesa pieņēmusi lēmumu par maksātnespējas procesa pasludināšanu, ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasludināšanu vai tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!