Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Siltumenerģija arī kļūs dārgāka

123rf.com

No oktobra siltumenerģijas tarifs Rīgā varētu gandrīz dubultoties

Rīgas siltums informē, ka, pieaugot energoresursu kurināmā izmaksām un AS Latvenergo pārdotās siltumenerģijas cenai, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniegts jauns siltumenerģijas tarifa projekts. Plānots, ka siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem stāsies spēkā no 2022. gada 2. oktobra.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais siltumenerģijas tarifa projekts (bez PVN un valsts atbalsta) ir 170,59 eiro/MWh. Salīdzinājumam, patlaban galvaspilsētā spēkā esošā siltumenerģijas cena ir 85,45 eiro/MWh, bet iepriekšējās apkures sezonas laikā tarifs bija 68 eiro/MWh.

Valsts atbalstā mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai centralizētajai siltumenerģijai ir paredzēts kompensēt pusi no siltumenerģijas cenas pieauguma virs 68 eiro/MWh, kas rīdziniekiem apkures sezonas laikā atvieglos maksājumus par siltumu. Tas nozīmē, ka mājsaimniecībām pēc valsts atbalsta piemērošanas maksa par siltumenerģiju pieaugs tikai par 40% (no patlaban esošās siltumenerģijas cenas – līdz 119,30 eiro/MWh, bez PVN).

Iesniegto siltumenerģijas tarifa projektu vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Numuru arhīvs: spied un lasi!