Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kādēļ tiekam sodīti ar šādiem rēķiniem?

Unsplash.com

Rīgas domes deputāte Inna Djeri pastāstīja, ka saņēmusi kolektīvu sūdzību no mājas Keramikas ielā 6 Bolderājā iedzīvotājiem: 

„Iedzīvotāji raksta, ka viņiem ir aprēķināta nesamērīgi liela maksa par ūdens zudumiem, turklāt māja ir veca un ne pārāk labā stāvoklī, tajā ir tikai 24 dzīvokļi. Jūnijā katra dzīvokļa īpašnieks no apsaimniekotāja Rīgas namu pārvaldnieks saņēma rēķinu par ūdens zudumiem 0,8 kubikmetru apmērā, jūlijā – 8,5, augustā – 2,8, bet septembrī – 17,4 kubikmetri. Iedzīvotāji apgalvo, ka mājā nav nekādu avāriju, savukārt pārvaldnieks uz sūdzībām reaģē ļoti negribīgi.”

Situāciju komentē Rīgas namu pārvaldnieka valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis:

– Minētā māja uzcelta 1955. gadā, un tās iekšējās ūdensapgādes sistēmas ir nokalpojušas jau 20 gadus un savu darba mūžu pabeigušas. Šogad šajā adresē notika divas lielas avārijas: vispirms plīsa karstā ūdensvada caurule, bet pēc tam tecēja siltummainis, kas arī izraisīja iedzīvotāju minētos ūdens zudumus. Patlaban mēs veicam pārrunas ar Rīgas ūdeni par rēķinu korekciju. Ceram, ka tiks norakstīta nauda vismaz par kanalizāciju, jo noplūdušais ūdens neaiztecēja pilsētas kanalizācijas tīklos, bet sasūcās zemē.

Problēmu risināt ar radikāliem līdzekļiem ir ļoti sarežģīti. Konkrētajai mājai jau kopš 2018. gada tiek piedāvāts veidot mērķuzkrājumus inženiertīklu, to starpā ūdensvadu nomaiņai. Diemžēl pagaidām iedzīvotāji katru gadu izvēlas citus remontdarbus. Tīklu nomaiņas izmaksas varētu būt aptuveni 22 000 eiro, taču pie pašreizējās uzkrājumu dinamikas mājai nepieciešami vēl deviņi gadi, lai savāktu vajadzīgo summu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!