Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Samazinās ūdensapgādes tarifus

Rīgas ūdens paziņoja, ka uzņēmums ir radis iespēju uz trim mēnešiem par 7% samazināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

Līdz ar to ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots noteikt 0,79 eur/m3 (pašlaik ir 0,85 eur/m3) un kanalizācijas pakalpojumu tarifu – 0,69 eur/m3 (pašlaik ir 0,74 eur/m3). Tarifu samazināšanai vēl ir nepieciešams Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums. Samazinātie tarifi varētu stāties spēkā no 1. maija.

Rīgas ūdens lēmumu par tarifu samazināšanu pieņēmis, jo pēdējā mēneša laikā ir saņēmis daudzus iesniegumus no klientiem ar lūgumiem par ūdenssaimniecības pakalpojumu rēķinu apmaksas termiņu pagarināšanu, atlaides piemērošanu un kavējuma naudas neaprēķināšanu, kas savukārt saistīts ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības ierobežošanai. Šāda tarifu samazināšana kļuvusi iespējama, Baltijā lielākajam ūdensapgādes uzņēmumam īstenojot piesardzīgu finansiālo darbību, samazinot finanšu riskus un izvērtējot investīciju programmas realizāciju, kā arī iespējamos naudas plūsmu prognožu scenārijus.

Numuru arhīvs: spied un lasi!