Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Atjaunos trīs sociālās mājas

Maps.google.com

Rīdziniekiem, kam nepieciešams mājoklis, tiks piešķirts 351 dzīvoklis

Daudzi rīdzinieki jau gadiem ir mājokļu rindā, gaidot, kad Rīgas valstspilsētas pašvaldība viņiem varētu piešķirt sociālo dzīvokli. Ir radusies cerība, ka daļa rindā esošo drīz varēs svinēt ievākšanos savā dzīvoklī.

Rīgas valstspilsētas pašvaldība no Eiropas Savienības fondiem ir saņēmusi vairāk nekā 10 miljonus eiro 351 sociālā dzīvokļa labiekārtošanai trūcīgiem Rīgas iedzīvotājiem. Pašvaldībā apstiprināja, ka jaunais projekts būtiski palielinās dzīvojamo fondu, kas ļaus samazināt mājokļu rindu par 18–20%.

– Vairāk nekā 11 tūkstoši rīdzinieku jau dzīvo dzīvokļos, kurus viņiem piešķīrusi pašvaldība mājokļu palīdzības programmas ietvaros, – skaidro Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps. – Jaunais sociālo dzīvokļu būvniecības projekts būs lielākais, kas īstenots pēdējos gados. Tā ietvaros varēsim atjaunot un modernizēt 190 pašvaldībai piederošus dzīvokļus, kā arī atjaunot trīs ēkas uzreiz ar 155 dzīvokļiem, – uzsver Viesturs Zeps.

Mājas, kuras tiks pārbūvētas, jau kādu laiku nav bijušas apdzīvotas. Piemēram, gleznainā vietā Bolderājā esošā māja Lielupes ielā 1 k-10 šobrīd vairāk atgādina tukšu kasti, kurā nav pat apkures sistēmas. Taču drīzumā šeit tiks labiekārtoti 38 dzīvokļi, turklāt četri no tiem būs grupu mājokļi. Pašvaldība plāno labiekārtot vēl 39 dzīvokļus Dolomīta ielā 1 un 78 dzīvokļus Prūšu ielā 25A. Projektu plānots pabeigt līdz 2028. gada sākumam, remontdarbu kopējais budžets sastāda 19,6 miljonus eiro, no kuriem 7,65 miljonus piešķir Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Papildus tam pašvaldības dzīvojamā fondā ietilpstošu atsevišķu dzīvokļu atjaunošanā tiks ieguldīti 2,5 miljoni eiro no Eiropas Savienības līdzekļiem. Paredzēts, ka pēc šo līdzekļu apgūšanas kopumā pilsētas iedzīvotāji saņems 196 izremontētus dzīvokļus.

Numuru arhīvs: spied un lasi!