Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Jūrmala: Kā uzlabot māju pārvaldīšanu?

Jūrmalas apsaimniekotāju asociācija, kas izveidota ar mērķi aizstāvēt dzīvokļu īpašnieku intereses, šā gada janvārī Kauguros organizēja pirmo semināru. Interese par iespēju uzklausīt neatkarīgu ekspertu viedokli par komunālajiem jautājumiem bija patiešām liela: semināra vakarā Kauguru kultūras nama zāle bija gandrīz klausītāju pilna.

Pirmā semināra tēma bija apsaimniekošanas maksas veidošanas principi, kādus pārvaldnieks drīkst noteikt dzīvokļu īpašniekiem. Daudzi jūrmalnieki atzīst, ka dzīvokļa rēķinus nesaprot, tādēļ nevar pateikt, vai maksa par dzīvokli noteikta godīgi. Jūrmalas apsaimniekotāju asociācija, kurā šobrīd jau ir piecas juridiskas personas, no darbības sākuma solīja palīdzību dzīvokļu rēķinu pamatotības analīzē un grūtu jautājumu atbilžu meklēšanā.

– Komunālie jautājumi ir vieni no svarīgākajiem jebkurā pilsētā, ne tikai Jūrmalā, – saka asociācijas priekšsēdētājs Aleksandrs Sakovskis. – Pirmajā seminārā apmeklētāji teica paldies mūsu ekspertiem par informāciju, jo Kauguros jau sen neviens dzīvokļu īpašniekiem nebija stāstījis par viņu tiesībām.

Tajā pašā laikā Kauguri ir lielākais Jūrmalas ”guļamrajons”, kurā dzīvo apmēram trešā daļa no visiem pilsētas iedzīvotājiem. Daudzdzīvokļu māju būvniecība Kauguros notika padomju gados, tādēļ to vecums ir pietiekams, lai apsaimniekotāji pievērstu pastiprinātu uzmanību remontdarbiem. Vairāku daudzdzīvokļu māju īpašnieki žēlojas, ka pārvaldnieks tikai vāc naudu remontdarbiem, bet neko nedara, bet tajā pašā laikā biedrību apsaimniekotajās mājās kopīpašums jau sen savests kārtībā. Kā šādu situāciju panākt katrā mājā? Par to arī tika runāts seminārā janvārī.

– Jau 28. februārī mēs Jūrmalas iedzīvotājus atkal aicinām uz semināru. Šajā reizē uzmanība būs veltīta ūdens uzskaites un korekcijas problēmām. Piedalīties seminārā ir apsolījuši pilsētas ūdensapgādes uzņēmuma pārstāvji, – pavēsta A. Sakovskis. – Savukārt, ja aktīviem iedzīvotājiem būs palikuši neatbildēti jautājumi par sadarbības iespējām ar mājas pārvaldnieku un iespēju kontrolēt remontdarbu uzkrājumus, tad tos varēs uzdot seminārā, kas notiks 14. martā un būs veltīts remontdarbu organizēšanas jautājumiem.

Aleksandrs Sakovskis atgādināja, ka kļūt par Jūrmalas apsaimniekotāju asociācijas biedru var jebkurš aktīvs dzīvokļa īpašnieks vai mājas vecākais. Dalība asociācijā ir bezmaksas, turklāt tās biedri katru mēnesi saņems komunālajiem jautājumiem veltīto avīzi ”Darīsim Kopā!”.

Jūrmalas iedzīvotāji tiek aicināti ar saviem jautājumiem par apsaimniekošanu vērsties asociācijā, lai saņemtu speciālista konsultāciju.

Jūrmalas asociācijas tālruņa numurs: 27037230.

Numuru arhīvs: spied un lasi!