Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Mājām atļauts noteikt atlīdzību saviem pārstāvjiem

Būt par mājas vecāko turpmāk kļūs pat izdevīgi! Ko par šo priekšlikumu domā kaimiņi?

Skaitās, ka apmēram 1/3 Rīgas daudzdzīvokļu māju ir izvēlētas pilnvarotās personas (vai, kā tās dēvē vienkāršāk, māju vecākie). Šie cilvēki nodrošina dzīvokļu īpašnieku saikni ar apsaimniekotāju, palīdz saliedēt kaimiņus kopīgu lēmumu pieņemšanai, vienmēr ir lietas kursā, kādi remontdarbi mājai nepieciešami. Līdz šim pašvaldības apsaimniekotāja Rīgas namu pārvaldnieks mājās šie cilvēki strādāja bez atlīdzības, taču kopš novembra viss ir mainījies.

Rīgas namu pārvaldnieks portālā: www.rnparvaldnieks.lv ir publicēta ziņa, ka uzņēmums izstrādājis iekšējos noteikumus, kas ļaus māju vecākajiem saņemt atlīdzību par darbu. Protams, šiem cilvēkiem maksās tikai pēc mājas kopsapulces lēmuma saņemšanas. Tā kā uztraukumam nav pamata – ja māja līdzekļus mājas vecākā darbam neapstiprinās, tad viņa dzīvē arī nekas nemainīsies!

Rīgas namu pārvaldnieks atgādina, ka cilvēka nozīmēšanai par pilnvaroto pārstāvi nepieciešams, lai „par” nobalsotu 2/3 visu mājas dzīvokļu īpašnieku. Taču par šīs personas atalgojuma noteikšanu pietiks ar vairākuma piekrišanu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!