Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Jūsu palīgs saule

Pavels Osadčijs, tehniskais speciālists, SIA STAFOR, www.stafor.lv

Ikgadējais apkures izmaksu pieaugums mudina privātmāju un dzīvokļu īpašniekus meklēt jaunas apkures tehnoloģijas un tehniskus risinājumus, kas ļautu šīs izmaksas samazināt.

Bieži vien šie risinājumi ietver jau zināmu apkures veidu optimizāciju un to priekšrocību saprātīgu apvienošanu. Kā šāda risinājuma piemērs minama apkures sistēma STAFOR COMBI.

STAFOR COMBI sevī ietver mūsu klimatiskajā zonā efektīva siltumsūkņa un saules kolektora (termodinamiskā sistēma), kā arī jaunas paaudzes jonu katla apvienojumu.

Katram no šīs sistēmas komponentiem ir savas stiprās un vājās puses, to saprātīga apvienošana vienā sistēmā dod iespēju maksimāli izmantot pirmo un izslēgt otro.

Termodinamiskā sistēma apkures vajadzībām ļauj izmantot saules enerģiju gan tieša starojuma veidā, gan izkliedētu apkārtējā vidē.

Latvijas klimatiskajā zonā šī sistēma atšķirībā no saules kolektoriem darbojas arī bez tieša saules starojuma (naktī, mākoņainā vai lietainā laikā, visu gadu).

Salīdzinājumā ar zemes siltumsūkņiem tai nav nepieciešami lieli āra kontūri, kas ierakti zemē, kā arī nenotiek ārējo bloku apledošana. Siltuma enerģijas savākšana notiek ar kompaktu un viegli uzstādāmu (uz ēkas fasādes vai sienas) termodinamisko paneļu palīdzību. Vēl viena termodinamisko sistēmu priekšrocība ir augsts enerģijas pārveidošanas koeficients (COP 200–800%).

Otrā komponenta, jaunās paaudzes jonu apkures katla STAFOR, priekšrocība ir augstākais salīdzinājumā ar pieejamajiem elektriskajiem sildītājiem enerģijas pārveidošanas koeficients (COP 100–204%) un spēja ātri nodrošināt ievērojamu siltuma plūsmu. Apkure ar šo iekārtu izmaksā aptuveni pusotras līdz divas reizes lētāk nekā ar TEN katliem vai elektriskajiem konvektoriem.

Apvienojot šīs divas apkures tehnoloģijas vienā sistēmā STAFOR COMBI, mēs iegūstam kompaktu, augsti efektīvu apkures sistēmu nelielām privātmājām (līdz 100 m²) un dzīvokļiem, kura spēj garantēti nodrošināt telpas ar karsto ūdeni un siltumu par saprātīgu cenu.

Divi sistēmas STAFOR COMBI termodinamiskie paneļi pilnībā nodrošina dzīvokli vai nelielu māju ar karsto ūdeni (izmaksas – aptuveni 0,29 € par 200 litriem līdz 55°C uzkarsēta ūdens) un apkuri (izmaksas – aptuveni 0,36 € par m² mēnesī) pavasarī un rudenī. Savukārt ziemā maksimālās slodzes laikā, kad tiek patērēts liels daudzums karstā ūdens, darbam pieslēdzas jonu katls, ātri atjaunojot nepieciešamo siltuma plūsmu.

STAFOR COMBI sistēmas darbu vada klimata kontroles automātika. Tā kontrolē karstā ūdens temperatūru boilerī, gaisa komforta temperatūru telpā un dod iespēju uzstādīt dažādus temperatūras režīmus diennakts un nedēļas laikā.

Apkures sistēmas STAFOR COMBI augstas efektivitātes un iekārtas zemu izmaksu apvienojums padara šo tehnisko risinājumu ļoti interesantu cilvēkiem, kuri vēlas optimizēt savas apkures izmaksas.

Numuru arhīvs: spied un lasi!