Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Skaistumkonkurss ir sācies

Šoruden rīdziniekiem pavērusies unikāla iespēja labiekārtot savu māju pagalmus – Lielās Talkas 2014 ietvaros notiek Pagalmu konkurss. Konkursa uzvarētāji varēs bez maksas aicināt talkā ainavu arhitektus un vides dizainerus, kuri palīdzēs viņu pagalmus pārvērst par skaistu un harmonisku atpūtas vietu visām paaudzēm.

Lielās Talkas tradīcija Latvijā aizsākās 2008. gadā, pagalmu konkurss tiek rīkots piekto reizi un arī ir kļuvis populārs. Tā kā nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, šoreiz vislielākā uzmanība tiks pievērsta tieši Rīgas pagalmu sakopšanai.

Lai piedalītos konkursā, jānofotografē savas mājas pagalms un kaimiņiem kopīgi jāapspriež vēlamās pārmaiņas. Labiekārtošanas pieteikumi konkursa komitejai jāiesniedz līdz šā gada 27. oktobrim (plašāka informācija par Lielās Talkas Pagalmu konkursu un pieteikuma anketa konkursam ir atrodama interneta vietnē www.talkas.lv, kā arī kultūras portālā www.riga2014.org).

Novembra sākumā žūrija izraudzīsies tos četrus Rīgas pagalmus, kuros nākampavasar notiks brīnumainas pārvērtības. Bet ainavu arhitekti un vides dizaineri darbu sāks jau ziemā – tiksies ar iedzīvotājiem, pārrunās viņu ieceres un izstrādās labiekārtošanas projektus.

Bet 2014. gada aprīlī Lielās Talkas laikā konkursa dalībniekiem jābūt gataviem ar entuziasmu piedalīties pagalma labiekārtošanas darbos (puķu, krūmu, kociņu stādīšana, rotaļlaukuma izveide, soliņu krāsošana un tā tālāk) un pēc talkas uzņemties atbildību par pagalma tālāku uzturēšanu kārtībā.

Pietiek gausties par savu necilo pagalmu! Tagad viss atkarīgs tikai no jums pašiem.

Numuru arhīvs: spied un lasi!