Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Karsti! Vai folija var palīdzēt?

Par

„Godājamā redakcija, vēlos dalīties savā personiskajā pieredzē. Jau pagājušajā vasarā pamanīju, ka kaimiņi logus aizklājuši... ar foliju. Šogad, tiklīdz iestājās karsts laiks, viņu logi atkal kļuva sudraboti. Aprunājos ar kaimiņiem un noskaidroju, ka tā ir visparastākā pārtikas folija, nevis kaut kāda īpaša, un šis paņēmiens darbojoties. Foliju var pielīmēt ar līmi, piestiprināt ar līmplēvi (skoču) vai vienkārši pielipināt pie slapja stikla.

Ideālā variantā folijai jābūt loga ārpusē, bet es dzīvoju septītajā stāvā, daļu loga no ārpuses nevaru sasniegt, tāpēc foliju pielīmēju no iekšpuses. Karstā dienā folija sakarst tā, ka lāgā nevar pieskarties, bet gaismu atstaro, tāpēc dzīvoklī kļuvis vēsāk. Varu ieteikt lasītājiem šo paņēmienu, īpaši jau gados vecākiem cilvēkiem, kuri smagi pārcieš vasaras svelmi”.

Pret

„Labdien! Gribu pastāstīt, kā es iekūlos nepatikšanās. Vasarā guļamistabas logam uzliku Ķīnā ražotu plēvi aizsardzībai pret karstajiem saules stariem. Plēve parasta, bez līmes, tā ir vienkārši piestiprināma – atliek tikai uz stikla uzsmidzināt ūdeni, un plēve pati pielīp.

Bet nesen sākām remontu un nolēmām plēvi noņemt. Tas nebija tik viegli izdarāms, uz stikla palika uzsmidzinājuma pēdas. Mēģināju nokasīt, izmantojot vaitspirtu, benzīnu, šķīdinātāju, beidzot logu mazgāšanas līdzekli, bet nekas nesanāca. Tad labi ļaudis ieteica pamēģināt sālsskābi vai kādu citu skābi, vai tīrīšanas līdzekli, kas satur skābi. Logu notīrīju, bet tas nenācās viegli, tāpēc visiem iesaku būt piesardzīgiem!”

Numuru arhīvs: spied un lasi!