Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Festivāla ielas iedzīvotāji: „Mums ir ideja!”

Pixabay.com

„Mēs dzīvojam mājā, kurai ir kopīgs pagalms ar citām Festivāla un Aviācijas ielas mājām. Mūsu atkritumu laukumam ir videonovērošanas kamera. Kaut arī ierakstos ļoti labi varam redzēt visus pārkāpējus, kuri neatļauti novieto atkritumus, situācijas uzlabošanai tas nepalīdz. Mēs vairākkārt rakstījām iesniegumus pašvaldības policijai, bet – bez rezultāta. Ja cilvēku nav iespējams identificēt vai ierakstā nav skaidri redzams viņa mašīnas numurs, policija neko neuzsāk.

Tādēļ mēs lūdzam Rīgas domi izveidot un novietot atkritumu laukumos lielus plakātus ar informāciju par to, ka atkritumu konteiners ir piesaistīts mājai konkrētajā adresē.

Tāpat mēs lūdzam uz šiem plakātiem izvietot informāciju par naudas soda apmēru cilvēkiem, kuri izmet atkritumus svešu māju konteineros.

Uzskatām, ka cilvēkiem trūkst informācijas. Piemēram, ja mums izdodas pieķert pārkāpēju, viņš taisnojas: „Es taču nezināju, ka šeit nedrīkst izmest atkritumus. Es domāju, ka varu izmest atkritumus jebkurā RNP apkalpotās mājas atkritumu konteinerā.” Palīdziet mums!”

 

Numuru arhīvs: spied un lasi!