Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Rīgas siltums: „Apkures sezona nav aiz kalniem”

Pixabay.com

Uzņēmums Rīgas siltums paziņo, ka ir gatavs apkures sezonas sākšanai, ja to pieprasīs klienti, un aicina cilvēkus aktīvi gatavoties jaunajai sezonai. Lai sāktu kārtējo apkures sezonu, ir jābūt veiktai samaksai par iepriekš patērēto siltumenerģiju.   

Ko vērts atcerēties gadījumā, ja jūsu mājai ir liels parāds par siltumu? Saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma prasībām Rīgas siltumam jāsamazina tā uzskaitē esošais parāds par neatgūstamā parāda summu, kas izveidojies sakarā ar dzīvokļa īpašnieka maksātnespēju vai nāvi.

„Aicinām daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldniekus sniegt informāciju par neatgūstamo parādu esamību, un Rīgas siltums, saņemot atbilstošus dokumentus, ņems vērā pieteikto neatgūstamā parāda summu, saskaņojot apkures pieslēgšanu mājai”, teikts uzņēmuma paziņojumā. 

Tāpat Rīgas siltums īpaši pateicas klientiem un ikvienam iedzīvotājam, kas savlaicīgi norēķinās par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem. 

Rīgas siltuma valdes locekle Birute Krūze stāsta, ka šajā apkures sezonā (pretēji iepriekšējai) uzņēmums ir spiests paaugstināt tarifu: „Tas bija nenovēršami, jo būtiski ir kāpušas dabasgāzes cenas Latvijā un pasaulē. Diemžēl tā ietekmē pieauga iepirktā siltuma cenas. Mums ir ļoti svarīgi, lai norēķini tiktu veikti savlaicīgi, jo faktiski aptuveni 70% nepieciešamā siltuma iepērkam, un galvenais enerģijas piegādātājs ir AS Latvenergo. Savlaicīga norēķinu veikšana enerģijas piegādātājiem ir zināms garants drošai un nepārtrauktai siltumapgādei Rīgā.”

Fakts

No 2021. gada 1. septembra siltumenerģijas cena Rīgā ir 57,31 eiro/MWh (bez PVN), kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš.

Numuru arhīvs: spied un lasi!