Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Skaitītājus uzstādīs piespiedu kārtā

Galvaspilsētas namu apsaimniekotājs SIA Rīgas namu pārvaldnieks nolēmis radikāli risināt „neuzskaitītā” ūdens problēmu daudzdzīvokļu mājās. Pašās problemātiskākajās ēkās uzstādīs modernus elektroniskos ūdens patēriņa mērītājus, kuriem rādījumi būs nolasāmi attālināti. Tas tiks darīts piespiedu kārtā. Par to programmā „Doma laukums” pavēstīja uzņēmuma vadītājs Ivo Lecis.

Pēc viņa teiktā, pirmie šādi skaitītāji jau nākamgad tiks uzstādīti mājās, kur kopējā un dzīvokļos uzstādīto individuālo skaitītāju rādījumu starpība pārsniedz 50 procentus.

„Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem šobrīd nama pārvaldnieks var pieņemt lēmumu par skaitītāju nomaiņu gadījumā, ja rādījumu starpība trīs mēnešus pārsniedz 20%. Mēs plānojam 2015. gadā skaitītājus uzstādīt mājās, kur starpība pārsniedz 50%, 2016. gadā šo robežu paaugstināsim – pāriesim pie tām mājām, kur starpība ir aptuveni 40%, un tā tālāk,” sacīja Ivo Lecis.

SIA Rīgas namu pārvaldnieks vadītājs atgādināja, ka līdz 2014. gada 30. jūnijam dzīvokļu īpašniekiem bija tiesības pašiem pieņemt lēmumu par jauno skaitītāju uzstādīšanu (vai neuzstādīšanu), taču tikai pavisam nedaudzi izmantoja šo iespēju, un tagad ūdens patēriņa skaitītājus ar attālināti nolasāmiem rādījumiem namu apsaimniekotājs uzstādīs piespiedu kārtā.

No 1. jūlija ūdensapgādes uzņēmuma SIA Rīgas ūdens pakalpojumu cena cēlusies par 25%. Par viena kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kanalizāciju un izlietotā ūdens attīrīšanu rīdzinieki šobrīd maksā 1,28 eiro, bet kopā ar PVN maksa ir 1,55 eiro.

Numuru arhīvs: spied un lasi!