Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Regulators pastāstīs par elektrību

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina iedzīvotājus uz semināru sēriju par elektroenerģijas tirgus atvēršanu no 2015. gada 1. janvāra. Kā pašam izvēlēties elektroenerģijas tirgotāju? Kā noslēgt līgumu? No kādiem zemūdens akmeņiem jābaidās? Par to semināros stāsta SPRK speciālisti un elektroenerģijas tirgotāju pārstāvji.

Tikšanās notiek daudzās Latvijas pilsētās pēc vienota grafika. Pulksten 14.00 klātesošos uzrunā Ekonomikas ministrijas pārstāvis, kurš skaidro elektroenerģijas tirgus liberalizācijas nepieciešamību un atbalsta mehānismu maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm. Pēc tam SPRK Enerģētikas departamenta pārstāvis stāsta, kā veidojas elektrības cena, un palīdz salīdzināt vairākus tarifus. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvis skaidro, kam jāpievērš īpaša uzmanība, slēdzot elektroenerģijas piegādes līgumu. Semināros piedalās arī uzņēmuma Sadales tīkls darbinieki, kuri ir atbildīgi par elektrības aizvadīšanu līdz mūsu mājokļiem.

Dienas gaitā no 12.00 līdz 18.00 iedzīvotāji var tikties ar elektroenerģijas tirgotāju pārstāvjiem, uzdot viņiem individuālus jautājumus un noslēgt līgumus.

Rīgā seminārs notiks 22. novembrī Ūnijas ielā 45, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas semināru zālē.

Numuru arhīvs: spied un lasi!