Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

SIA Rīgas ūdens: gatavojieties salam

Galvaspilsētas ūdensapgādes uzņēmums atgādina, ka aukstā laikā, kad temperatūra noslīd līdz mīnus 10–15 grādiem, uzņēmums saņem daudz ziņojumu par ūdensapgādes traucējumiem. Tam iemesls ir aizsalušie māju iekšējie ūdensvadi. Ja iedzīvotāji laikus neparūpēsies par caurulēm, ziemā viņiem atkal nāksies sēdēt bez ūdens.

Visbiežāk aizsalst ūdensvada posmi pagrabos. Labi vēl, ja tikai aizsalst, diemžēl ļoti bieži caurules arī plīst. Un katrs tāds gadījums mājai var izmaksāt simtus un simtus eiro. SIA Rīgas ūdens pārstāvji brīdina, ka ar māju iekšējo ūdensvadu atkausēšanu uzņēmums nenodarbojas, par to jāgādā pašiem īpašniekiem vai namu pārvaldei (lielākoties nākas aicināt talkā komercfirmas). Viens otrs apsaimniekotājs, gribēdams ietaupīt uz speciālistu pakalpojumu rēķina, cenšas caurules atkausēt pašu spēkiem, pārkāpjot visas iespējamās drošības normas, tostarp pat strādājot ar atklātu liesmu. Tā rīkoties, protams, nedrīkst.

Izvairīties no nelaimes iespējams pavisam vienkrši, teic Rīgas ūdens speciālisti. Iedzīvotājiem un namu apsaimniekotājiem vēl ir laiks, lai koplietošanas telpās pārbaudītu ūdensvadu un tā kailos posmus izolētu. Tas jebkurā gadījumā maksās lētāk nekā avārijas brigādes izsaukšana un plīsušo cauruļu nomaiņa.

Numuru arhīvs: spied un lasi!