Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Ko darīt, mājā nav ūdens!

„Mūsu mājā ir katastrofāla situācija – jau otro nedēļu nav aukstā ūdens. Kaimiņi ieslēgušies dzīvoklī, kur plīsis stāvvads, un nelaiž iekšā namu pārvaldes santehniķus. Ko darīt?”

Ļoti nepatīkama situācija. Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu mājokļu īpašnieku PIENĀKUMS ir nodrošināt pārvaldniekam piekļuvi kopējām komunikācijām. Bet pārvaldnieks nevar ar spēku ielauzties dzīvoklī. Reizēm namu pārvalde tādos gadījumos aicina talkā pašvaldības policiju, bet arī policisti var tikai vest sarunas ar ietiepīgo dzīvokļa īpašnieku, telpā viņi var ieiet tikai ar attiecīgu orderi.

Iznāk, ka iedzīvotāji, kuri viena dzīvokļa īpašnieka vainas dēļ sēž bez ūdens, remontu var panākt tikai tiesas ceļā. Taču praksē tādas lietas tiesā nenonāk, jo neviens nav ar mieru gadiem gaidīt labvēlīgu spriedumu. Parasti cietušie tik ilgi ved sarunas ar kaimiņiem, līdz panāk piekrišanu remontam.

„Īpaši sarežģītās situācijās mēs rīkojamies ar viltu: paziņojam, ka pēc mūsu rīcībā esošajām ziņām dzīvoklī ir slims cilvēks, kurš pats nevar atvērt durvis. Tad policija durvis uzlauž un mēs beidzot iekļūstam mājoklī,” pastāstīja pārvaldnieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

Tātad, ja nevēlaties, lai uz jūsu ietiepību kaimiņi atbild ar tādu nestandarta rīcību, atveriet durvis pēc namu pārvaldes santehniķu pirmā pieprasījuma.

Numuru arhīvs: spied un lasi!