Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kā uzzināt, cik lieli ir kaimiņu parādi?

Freepik.com

„Mūsu 12 stāvu mājas kopējais parāds ir 35000 eiro, – raksta Sandra Odiņa. – Mums, iedzīvotājiem, radies iespaids, ka apsaimniekotājs „Rīgas namu pārvaldnieks” vispār neko nedara, lai šos līdzekļus atgūtu. Kā uzzināt, vai apsaimniekotājs ir sācis tiesvedību pret parādniekiem?” 

2024. gadā Rīgas namu pārvaldnieks sāka pakāpeniski ieviest jaunu funkciju savā klientu apkalpošanas portālā – e-parvaldnieks.lv.

Tagad autorizēto lietotāju portāla galvenajā lapā ir parādījusies sadaļa Mana māja. Šajā sadaļā kopā ar citiem dokumentiem ir publicēta arī Izziņa par maksājumu saistību izpildi. Šo izziņu ar viena taustiņa klikšķi var saņemt jebkurš konkrētās mājas dzīvokļa īpašnieks.

Kopā ar mūsu lasītāju Sandru Odiņu izanalizējām viņas mājas iedzīvotāju parādus. Uzzinājām, lūk, ko:

■ 17 parādnieku lietas 5560 eiro apmērā nodotas parādu piedziņas firmām,

■ viena parādnieka lieta 5200 eiro apmērā iesniegta tiesā,

■ sešu parādnieku lietas 26000 eiro apmērā nodotas tiesu izpildītājiem (par viņiem jau ir tiesas spriedums par naudas piedziņu),

■ viena parādnieka lieta 1150 eiro apmērā ir slēgta, jo parādnieks ir miris. Šādu parādu vajadzētu norakstīt.

Ja dzīvokļa īpašnieks vēlas, viņš personīgi var sazināties ar jebkuru Rīgas namu pārvaldnieka klientu apkalpošanas centru un pieprasīt šīs izziņas izdruku. Tāpat klientu centrā var saņemt informāciju par konkrētiem dzīvokļiem, par kuriem uzkrājies parāds, tikai dzīvokļu īpašnieku personas dati norādīti netiks.

Numuru arhīvs: spied un lasi!