Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kā atbrīvoties no mūdžiem?

„Nopirkām dzīvokli vecā mājā un tūlīt pēc pārcelšanās sadūrāmies ar problēmu – māja pilna ar prusakiem. Pārvaldnieks smejas, acīs skatīdamies: šai mājai tā esot ierasta lieta. Mums ir mazs bērns, mēs negribam samierināties ar kukaiņiem dzīvoklī un kāpņutelpā!”

Veselības inspekcijā uzzinājām, ka ar sūdzībām par kukaiņiem un grauzējiem, kas ieviesušies dzīvojamās mājas koplietošanas telpās (pagrabā, kāpņutelpā, bēniņos utt.), pirmām kārtām jāvēršas pie namu pārvaldnieka. Ja apsaimniekotājs neko nedara, jāraksta iesniegums Veselības inspekcijai (Klijānu iela 7, Rīga, LV-1012). Papildu informāciju var saņemt pa tālruni 67819685. Iesniegumus izskata bez maksas.

Koplietošanas telpās obligāti jāveic deratizācija un dezinsekcija. Ja Veselības inspekcijas speciālisti reida laikā atradīs prusakus, viņi atvēlēs apsaimniekotājam divas nedēļas laika to iznīdēšanai. Pārvaldnieka pienākums ir informēt Veselības inspekciju par veikto dezinsekciju vai deratizāciju, ja māju apsēdušas žurkas.

Reizēm iedzīvotāji sūdzas, ka pārvaldnieks neveic dezinsekciju dzīvokļos. Te nekādas pārbaudes nelīdzēs. Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likumu prusaki no dzīvokļiem jāpadzen pašiem iedzīvotājiem, nevis apsaimniekotājam. Tad nu gadās, ka ūsainie briesmoņi, no viena dzīvokļa padzīti, uz laiku pārvācas pie kaimiņiem, bet pēc tam atgriežas. Vienīgais efektīvais veids, kā pilnībā pieveikt jebkurus kaitēkļus, ir kaimiņiem vienoties un reizē veikt dezinsekciju visā mājā.

Numuru arhīvs: spied un lasi!