Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vai daudzbērnu ģimene saņems lielāku dzīvokli?

„Mūsu daudzbērnu ģimene – bez diviem pieaugušajiem vēl četri bērni – kopā dzīvo pusotras istabas dzīvoklī. Dzīvoklītis ir privatizēts, tātad mūsu īpašums. Vai varam cerēt uz palīdzību lielākas dzīvojamās platības iegūšanai no pašvaldības? Neskatoties uz to, negribētu zaudēt savu dzīvokli, jo mūsu bērni aug un viņiem arī būs nepieciešama dzīvojamā platība. Vai ir kāda iespēja, kur vērsties pēc palīdzības?”

– Dzīvojamās platības īres rindā pašvaldība reģistrē maznodrošinātas ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērnu. Galvenais nosacījums iespējai reģistrēties šādā rindā ir deklarētās dzīvesvietas atrašanās Rīgas administratīvajā teritorijā beidzamo piecu gadu laikā. Ģimene drīkst lietot savu vienistabas dzīvokli, kurā tā ir deklarēta un kuru pēc palīdzības saņemšanas ir gatava atdot pašvaldībai. Ja personas īpašumā ir lielāks dzīvoklis nekā vienistabas vai palīdzību lūdzošā persona nepiekrīt savu dzīvokli atdot pašvaldībai, tad tai nav tiesību pretendēt uz lielāku pašvaldības īres dzīvokli.

Plašāku informāciju par pašvaldības piedāvātajām palīdzības iespējām varat meklēt RD Mājokļa un vides departamenta mājaslapā: http://mvd.riga.lv. Iepazīties ar pašvaldības Dzīvokļu pārvaldes pakalpojumiem un saņemt nepieciešamās iesniegumu veidlapas palīdzības lūgšanai iespējams pašvaldības portāla sadaļā http://mvd.riga.lv/nozares/dzivoklu-parvalde.

Mājokļa un vides departamenta telpās Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 501. vai 503. kabinetā ik dienas iespējams saņemt konsultāciju vai iesniegt iesniegumu un citus dokumentus. Tālrunis informācijai: 67012509; 67015683; 67012540 vai 67012475. Elektroniskais pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Numuru arhīvs: spied un lasi!