Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vai neapkrāps ar naudu?

„Patlaban Rīgas dome aktīvi aģitē daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus pieņemt lēmumu par mājas renovācijas darbu sākšanu. Cilvēkiem jāpiekrīt kredīta ņemšanai, kuru pēc tam līdz 50% atmaksāšot no Eiropas Savienības fondiem. Esmu pensionārs bez liekiem līdzekļiem, tādēļ mani interesē jautājums, vai līdzfinansējums ir garantēts arī nākotnē, kad līdzekļu būs arvien mazāk?” Ar cieņu, Vladimirs

Cienījamais Vladimira kungs, periodam līdz 2023. gadam Latvija jau ir saņēmusi ES fondu līdzfinansējumu 141 miljona eiro apmērā. Šī summa jau ir garantēta un formāli nodota mūsu valstij. Piedevām šajā programmā tiks tērēti vēl 25 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta. Naudu izdalīs mājām, kuras pretendēs uz līdzfinansējuma saņemšanu renovācijas darbiem. Eksperti ir saskaitījuši, ka naudas pietiks aptuveni 1000 mājām. Kolīdz finansējums būs sadalīts, projektu pieņemšana tiks pārtraukta. Tā kā uztraukties, ka līdzekļu jūsu mājai varētu nepietikt, nav pamata.

Informācijai – pašlaik finanšu institūcijā Altum (iestāde, kurai ir uzdots pienākums rīkoties ar renovācijai piešķirtajiem naudas līdzekļiem) ir iesniegti pieteikumi no 200 mājām. Tas nozīmē, ka programmā vēl ir pietiekami daudz neizmantotu finanšu līdzekļu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!