Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Cik balsis jāsavāc, lai pie mājas uzstādītu ceļa zīmi?

“Mūsu māja atrodas uz divu īpašnieku zemes – daļa pieder privātpersonai, daļa pašvaldības īpašums. Sakiet, cik balsis mums jāsavāc, lai pagalmā uzstādītu ceļa zīmi, kas atļautu tur turēt tikai tās mašīnas, kas pieder mājas iedzīvotājiem? Zemju īpašnieki savu atļauju mums jau ir devuši.” Agnese

Uz jautājumu atbild Ingrīda Mutjanko, Rīgas domes Mājokļa un vides departamenta Apsaimniekošanas pārvaldes priekšniece.

– Šajā gadījumā dzīvokļu īpašnieki pirmo darbu jau ir padarījuši – saņēmuši atļauju no zemes īpašnieka (kas ir obligāts nosacījums, ja māja atrodas uz trešai personai piederošas zemes). Tālākai notikumu attīstībai iespējami divi scenāriji, kas atkarīgi no zīmes uzstādīšanas mērķa:

■ dzīvokļu īpašnieku mērķis ir savstarpēja pagalma lietošanas tiesību un kārtības noteikšana. Šādi jārīkojas, ja iedzīvotāji ir nolēmuši labiekārtot stāvlaukumu un katram dzīvoklim piesaistīt vienu mašīnas turēšanas vietu. Šādā gadījumā nepieciešams, lai plānu atbalstītu 100% mājas dzīvokļu īpašnieku.

■ dzīvokļu īpašnieku mērķis – ierobežot trešo personu tiesības. Tas ir gadījums, kad iedzīvotāji uzstāda zīmi, kas ļauj mašīnu novietošanu tikai caurlaižu īpašniekiem. Šādā gadījumā nepieciešams, lai “PAR” nobalsotu vairākums – 50% un vēl vismaz viens dzīvokļa īpašnieks.

– Lasītāji žēlojas, ka ceļa zīmju izsniedzējs – uzņēmums Latvijas valsts ceļi visos gadījumos no iedzīvotājiem pieprasa 100% balsojumu!

– Mums tas ir zināms! Tādēļ par šo jautājumu esam vērsušies uzņēmumā un ceram, ka tiks ņemti vērā Mājokļa un vides departamenta komentāri un turpmāk tiks ievērota kārtība, kādu nosaka Dzīvokļu īpašumu likums.

Numuru arhīvs: spied un lasi!