Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Iztīrīja kanalizāciju, izsniedza rēķinu…

“Es dzīvoju pirmajā stāvā, un jau kādu laiku no izlietnes slikti tek projām ūdens. Beidzot saņēmos un izsaucu pārvaldnieku, kurš uzaicināja santehniķi. Viņi iztīrīja kanalizācijas stāvvadu no pirmā līdz trešajam stāvam un atrada tur vienu konfekšu papīriņu un kosmētikas kociņu. Pēc tam pārvaldnieks paziņoja, ka tā esot mana vaina un tāpēc man ir jāsamaksā 20 eiro par darbu. Bet es taču jau maksāju par apsaimniekošanu! Vai tad kopējā stāvvada tīrīšana nav jāveic par kopējiem iedzīvotāju līdzekļiem, tajā skaitā arī par manējiem? Ne jau es vienīgais izmantoju kanalizāciju, tāpēc sadzīves atkritumi stāvvadā varēja nokļūt arī no citiem dzīvokļiem!”

Jums ir taisnība, sakot, ka stāvvads ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašums un tāpēc jebkuri tā tīrīšanas darbi notiek uz kopējā rēķina. Ja pārvaldnieka aktā ir ierakstīts, ka darbi notiek jūsu dzīvoklī un jūsu kaitējuma dēļ, tad tīrīšana ir jāapmaksā jums pašam.

Ja pārvaldnieks remontēja kopējās inženierkomunikācijas, bet aktā nav norādīts, kurš ir vainīgs trubu aizsērēšanā, tad darbus apmaksā no kopējiem iedzīvotāju līdzekļiem, kas uzkrāti avārijas situāciju novēršanai vai remontdarbu veikšanai.

Numuru arhīvs: spied un lasi!