Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kas maksās par lodžijām?

“Mūsu daudzdzīvokļu māja tika renovēta. Mājā ir tikai 62 dzīvokļi, no kuriem 31 ir lodžija un 31 – nav. Problēmas sākās pēc renovācijas, kad mums izsniedza pirmos rēķinus. Izrādījās, ka par lodžiju iestiklošanu jāmaksā arī tiem iedzīvotājiem, kuriem lodžijas nav. Saprotu, ja liek maksāt par fasādes siltināšanu un krāsošanu. Vai tiešām man ir jāmaksā par kaimiņa lodžijas iestiklošanu? Ar cieņu, Ieva”

Ļoti interesants jautājums! Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 2. pantu jebkurš dzīvokļa īpašums sastāv ne tikai no atsevišķa dzīvokļa, bet arī no kopīpašuma domājamās daļas. Minētajā likumā ir paskaidrots, kas ir kopīpašums. Tā sastāvā ietilpst arī balkonu un lodžiju ārējās konstrukcijas.

Atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 11. pantā noteiktajam, ja pārbūve skar kopīpašumā esošo daļu, tajā skaitā iestiklot lodžiju, nepieciešams saņemt dzīvokļu īpašnieku vairākuma piekrišanu. Kā redzams, par darbiem, kas jāveic kopīpašumā, ir jāmaksā visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem (izņemot, ja kopsapulce nav pieņēmusi kādu citu lēmumu).

Numuru arhīvs: spied un lasi!