Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Esiet uzmanīgi, jūs var padarīt par parādnieku!

„Nesen saņēmu vēstuli no Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas. Tajā bija teikts, ka saskaņā ar likuma „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 84. panta pirmo daļu man kā privatizētā dzīvokļa īpašniekam piedāvā noslēgt vienošanos par attiecīgā zem mājas esošā zemesgabala saņemšanu īpašumā bez atlīdzības.

Saņēmis vēstuli, protams, nopriecājos un devos uz Privatizācijas komisiju noformēt dokumentus. Sāku tur noskaidrot, kas un kā, līdz atklājās, ka komisija 2008. gadā jau man nosūtījusi tamlīdzīgu uzaicinājumu. Diemžēl toreiz vēstuli par zemi nesaņēmu, bet atkārtotu vēstuļu līdz pat 2015. gada beigām nav bijis.

Kad sākās dokumentu noformēšana, man pavēstīja, ka esot jāsamaksā pašvaldībai par zemes nomu. Summas nebija nekādas mazās: par 2013. gadu – 27,64 eiro, par 2014. gadu – 36,68 eiro, par 2015. gadu – 34,67 eiro. Kopā bija sakrājušies 98,99 eiro.

Apvaicājos, kāpēc pašvaldība man nav atsūtījusi zemes nomas līgumu un rēķinu par 2013. un 2014. gadu. Kāpēc mani tikai tagad nostāda fakta priekšā un pieprasa maksu? Diemžēl neviens neko kaut cik saprotami nespēja paskaidrot, visi tikai aizbildinājās ar likumu. Nodaļas vadītāja vien piedāvāja maksu sadalīt uz sešiem mēnešiem.

Tagad nāksies maksāt. Bet rakstu tāpēc, ka pēkšņi nāca apskaidrība: ja nebūtu aizgājis uz Privatizācijas komisiju, rēķins par zemes nomu turpinātu augt!

Esiet uzmanīgi un, lai nekļūtu par parādniekiem, nepieļaujiet tādu pašu kļūdu kā es.”

Numuru arhīvs: spied un lasi!