Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vai jāmaksā pārvaldniekam?

„Mūsu ģimene ir nonākusi sarežģītā situācijā. Pirms dažiem gadiem mēs noslēdzām ar namu pārvaldi līgumu, kurā bija norādīta maksa par mūsu mājas apsaimniekošanu – 0,30 eiro. Taču drīz vien pārvaldnieks sasauca dzīvokļu īpašnieku kopsapulci un paziņoja, ka naudas nepietiek. Cilvēki apspriedās un nolēma apsaimniekošanas maksu paaugstināt līdz 0,50 eiro.

Man šāds lēmums šķita nepareizs, jo biju taču noslēdzis individuālu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas līgumu, kurā skaidri bija ierakstīti 0,30 eiro. Turpināju maksāt pēc vecā tarifa, bet pārvaldnieks rēķināja man parādu.

Nesen mājas iedzīvotāji izvēlējās jaunu pārvaldnieku un noslēdza kopēju līgumu, kurā bija norādīta apsaimniekošanas maksa – 0,60 eiro. Tagad maksāju pārvaldniekam pilnu rēķinu, jo saprotu, ka kolektīvā līguma nosacījumi nav apstrīdami.

Sakiet, ko darīt ar veco parādu, kuru es neatzīstu? Iepriekšējais pārvaldnieks joprojām pieprasa naudu!” Atbild Rīgas apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Igors Trubko:

– Saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumu un Dzīvokļa īpašuma likumu lēmumus par mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu pieņem dzīvokļu īpašnieku kopība. Tātad, ja jūsu kaimiņi ar balsu vairākumu ir akceptējuši apsaimniekošanas maksas paaugstināšanu, jaunais tarifs ir saistošs visiem iedzīvotājiem, arī tiem, kuri lēmumam nepiekrīt. Šajā gadījumā kopsapulces lēmumam ir lielāks spēks nekā atsevišķa dzīvokļa īpašnieka iepriekš noslēgtajam individuālajam līgumam. No tā izriet, ka lasītājam nāksies samaksāt parādu iepriekšējam pārvaldniekam – vai nu brīvprātīgi, vai saskaņā ar tiesas spriedumu.

Numuru arhīvs: spied un lasi!