Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Saņemiet pabalstu skolēniem!

„Iepriekšējā numurā jūs stāstījāt par dzīvokļa pabalstiem, ko piešķir Rīgas domes Sociālais dienests. Tā ir noderīga informācija, paldies! Bet nesen kaimiņiene, kura ir vientuļā māmiņa tāpat kā es, pastāstīja, ka Rīgas dome sākusi izmaksāt jaunu pabalstu bērniem. Kas tas ir par pabalstu?” Anna

Tā ir tiesa, Rīgas domes Labklājības departaments jau no 1. jūnija aicina rīdziniekus iesniegt pieteikumus, lai saņemtu pabalstu mācību līdzekļu iegādei skolēniem. Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192,09 eiro katram ģimenes loceklim. Citiem vārdiem runājot, tai jāatbilst trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam.

Pabalstu piešķir:

■ vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu;

■ sociālās korekcijas klašu audzēkņiem – bez vecuma ierobežojuma.

Pabalsta apmērs ir 35,57 eiro katram skolēnam.

Lai saņemtu pabalstu, vienam no bērna vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim līdz šā gada 31. oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Pagājušajā gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei skolēniem saņēma 3062 rīdzinieku ģimenes, šogad pašvaldība piešķīrusi līdzekļus pabalstiem 5000 bērniem.

Numuru arhīvs: spied un lasi!