Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Bezsaimnieka suņi un kaķi kāpņu telpā: kā tikt galā ar astaiņiem?

Vai laukos daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā drīkst barot svešus kaķus un suņus? Vasarā ēdiena trauki smako, ap tiem lidinās mušas. Mēģinājām aizrādīt, bet kaimiņiene atbildēja, ka kaķi ir viņas hobijs... Atsevišķā  privātmājā var turēt vairākus kaķus, bet ne jau daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā! Savukārt suņiem jābūt reģistrētiem pašvaldībā, attārpotiem un potētiem pret slimībām, dzīvnieki var arī kādam iekost… Kāds likums regulē šo jautājumu? Kādas tiesības ir mums, kaimiņiem? 
Regīna Kārsavā

Lasītājai ir taisnība. Kāpņu telpa ir mājas kopīpašums un pieder visiem dzīvokļu īpašniekiem domājamās daļās. Arī tie, kuri dzīvokļus nav privatizējuši, bet īrē no pašvaldības, maksā par mājas kopīpašuma apsaimniekošanu, tādēļ visiem mājas iemītniekiem ir vienādas tiesības šīs koplietošanas telpas izmantot. Kaimiņiem ir tiesības izteikt savus iebildumus un palūgt, lai kaķus un suņus kāpņu telpā nebaro!

Ja ievērotu likumus, netiktu nodarīts pāri ne cilvēkiem, ne dzīvniekiem. Prasības, kādas jāievēro, turot suņus, kaķus un citus mājdzīvniekus, noteiktas Ministru kabineta noteikumos Nr. 266 “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai”, kuri ir spēkā jau kopš 2006. gada. Tajos ierakstīti mājas un istabas dzīvnieka īpašnieka un turētāja pienākumi un tiesības.

Lasīt tālāk...

Numuru arhīvs: spied un lasi!