Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kā saskaņot remontdarbus?

„Vēlamies dzīvoklī veikt eiroremontu. Vai tas jāsaskaņo ar kādām iestādēm?”

Dzīvokļa remonts iedalāms trijās kategorijās. Pats vienkāršākais – tāds, kura gaitā netiek mainīts telpu plānojums, netiek skarta siltumizolācija un starpstāvu pārsegumi. Tāda remonta plāns dzīvokļa īpašniekam nav jāsaskaņo ar būvvaldi.

Otrais pēc sarežģītības pakāpes ir remonts, kura gaitā tiek mainīts telpu plānojums, nojaucot vai izbūvējot kādu nenesošu starpsienu vai nomainot logus. Tad dzīvokļa īpašniekam būs vajadzīga vienkāršotās renovācijas apliecinājuma karte, ko izsniedz pašvaldības būvvalde.

Trešā sarežģītība kategorija – kapitālais remonts, pārceļot, uzlabojot vai nostiprinot nesošās sienas. Tādu rekonstrukciju drīkst veikt tikai atbilstoši vispārīgajiem būvnoteikumiem. Dzīvokļa īpašniekam jāsaņem plānošanas un arhitektūras uzdevums, jāpasūta būvprojekts, jāsaņem būvatļauja un pēc tam atjaunotais dzīvoklis jānodod ekspluatācijā.

Rīgā remonta ar nenesošo un nesošo konstrukciju pārvietošanu saskaņošanu veic Rīgas pilsētas būvvalde. Šīs iestādes klientu apkalpošanas centrs atrodas Amatu ielā 4. Turpat var iesniegt sūdzību, ja jums šķiet, ka kaimiņi veic sarežģītu remontu bez nepieciešamajiem dokumentiem.

Numuru arhīvs: spied un lasi!