Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vai būs nauda ūdensvadam?

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šonedēļ skatīs  jautājumu par papildu līdzekļu piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām.

2005. gadā SIA Rīgas ūdens sāka Rīgas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu attīstīšanas projektu, kura ietvaros izbūvēti jauni maģistrālie tīkli Mežaparkā, Vecdaugavā un Vecāķos.

Bet uzbūvēt centrālo ūdensvadu vēl ir par maz, vajag panākt, lai iedzīvotāji tam pieslēgtos. Diemžēl tas ir dārgs prieks, jo par cauruļvadiem no lielās maģistrāles līdz privātajām un daudzdzīvokļu mājām jāmaksā pašiem māju īpašniekiem. Pagājušajā gadā SIA Rīgas ūdens valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa atzina, ka tā ir liela problēma. Jaunas caurules esot, bet galīgo pieslēgumu neesot.

– Mēs apspriedām situāciju ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un nācām pie slēdziena, ka projekta mērķis nav tikai jaunu maģistrālo cauruļvadu ierīkošana, ir svarīgi, lai maģistrālēm tiktu pieslēgtas mājas. Kā to panākt? Tikai ar līdzfinansējumu mazajiem pieslēgumiem. Jautājums par viendzīvokļa mājām paliek atklāts, jo pašvaldībai nav tiesību ieguldīt līdzekļus privātīpašumā, bet daudzdzīvokļu mājas, kas nav noņemtas no Rīgas pašvaldības bilances, kanalizācijai kaut kādā veidā jāpieslēdz.

Šosezon paredzēts centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai pieslēgt 21 māju Vecmīlgrāvī un trīs mājas Juglā, un tam vajadzīgi 847 tūkstoši eiro. Ja Rīgas dome projektu apstiprinās, simtiem rīdzinieku ģimeņu gūs pieeju tīram ūdenim. Gaidām lēmumu!

Numuru arhīvs: spied un lasi!