Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Vēl par kaķiem: vai darbojas sterilizācijas programma?

„Vēlamies uzzināt, kā var sterilizēt pagalma kaķus. Rīgā it kā darbojoties īpaša programma. Mēs katru gadu dzirdam, ka pašvaldība šim nolūkam piešķir naudu, bet nezinām, kur iedzīvotāji var vērsties pēc palīdzības”.

Atbild Rīgas domes Mājokļu un vides departaments:

– Jā, ir Rīgas domes bezsaimnieka kaķu kontroles programma „Noķer – sterilizē – atlaiž”. Tās mērķis ir samazināt bezsaimnieka kaķu skaitu. Katru gadu pilsēta šim mērķim piešķir naudu. Pēc sertificēta veterinārārsta apskates slimie kaķi tiek eitanazēti, bet veselie sterilizēti, vakcinēti pret trakumsērgu un nogādāti atpakaļ dzīves vietās.

Pieteikt kaķus sterilizācijai var gan fiziskas, gan juridiskas personas. Personai jāaizpilda iesnieguma veidlapa, kas pieejama Mājokļu un vides departamenta Juridisko konsultāciju nodaļā Brīvības ielā 49/53, 5. stāvā, kā arī departamenta mājas lapā https://mvd.riga.lv.

Pēc aizpildīšanas veidlapa jāiesniedz personīgi vai jānogādā pa pastu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Juridisko konsultāciju nodaļai Brīvības ielā 49/53, Rīga, LV-1010, vai arī jānosūta uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa faksu  67012471.

Kaķu sterilizācija tiek veikta pieteikumu iesniegšanas secībā. Ārpus kārtas tiek apkalpotas valsts un pašvaldības iestādes.

Numuru arhīvs: spied un lasi!