Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kā tikt pie kaķu mājiņām?

„Esam pamanījuši kaimiņu mājas pagalmā kaķu mājiņas. Tur viss ir tīrs, iedzīvotāji apmierināti. Kā panākt, lai pašvaldība tādas mājiņas novieto arī pie mums?”

Atbild Rīgas domes Mājokļu un vides departaments:

– 2013. gadā par Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem patiešām tika izgatavotas mājiņas bezsaimnieka kaķu izmitināšanai. Tās novietotas divās vietās – pie mājas Rēznas ielā 10/2 (astoņiem kaķiem) un pie Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas (četriem kaķiem).  Diemžēl šogad kaķu mājiņu uzstādīšanai finansējuma  nav.

Daudziem rīdziniekiem droši vien radīsies jautājums: ja jau pašvaldība nevar uzstādīt jaunas mājiņas, tad kāpēc apsaimniekotāji noslēdz kaķiem iekļūšanu pagrabos, kur tie mājojuši gadu desmitiem? No vienas puses, vide, kur mājo bezsaimnieka dzīvnieki, ir jākopj un jāuztur kārtībā, no otras, valsts vai pašvaldību institūcijām nav tiesību namu apsaimniekotājam vai iedzīvotājiem uzlikt par pienākumu atvērt pagraba lūkas, tādējādi dodot bezsaimnieka kaķiem iespēju paslēpties nelabvēlīgos laikapstākļos. Pieņemt lēmumu par bezsaimnieka kaķu uzturēšanos pagraba telpās var tikai paši mājas dzīvokļu īpašnieki.

Numuru arhīvs: spied un lasi!