Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Atkal traucē kaijas!

„Pagājušajā gadā jūs rakstījāt, ka kaijas nedod mieru Purvciema iedzīvotājiem. Imantā ir tāda pati problēma. Pašreiz kaijām ir pārošanās laiks. Varbūt Rīgas domei vajadzētu kaut ko darīt, kamēr vēl nav izšķīlušies putnēni, citādi vasarā atkal no kaijām nebūs miera. Kad izšķiļas mazuļi, klaigas pie mūsu mājas nenorimst ne dienu, ne nakti, bet, kad putnēni ir paaugušies, viņi laižas zemē un klejo, meklēdami pēc barības aizlidojušos vecākus. Tāda nemiera pilna dzīve mums ir deviņus mēnešus gadā. Bet vasarā gribas atvērt logu...

Ir jau saprotams, kāpēc putni mājo guļamrajonos – tur stāv vaļēji atkritumu konteineri un vienmēr ir pieejama barība. Kad darbojās atkritumu vadi, tādas problēmas nebija. Bet, ja pašvaldība no jumtiem novāktu ligzdas, putni aizlidotu. Izdevās taču rast risinājumu problēmai uz Preses nama jumta!”

Atbild Rīgas domes Mājokļu un vides departaments:

– Kā jau pareizi norāda lasītāja, problēmu dzīvojamajos rajonos radījuši un uztur  vaļējie atkritumu konteineri, kuros kaijas atrod sev pārtiku. Diemžēl pašvaldība šajā jautājumā palīdzēt nevar, tas jārisina sētniekiem, saskaņojot pasākumus ar namu apsaimniekotājiem un dzīvokļu īpašniekiem.

Rīgas dome šogad nav paredzējusi īpašus pasākumus putnu skaita ierobežošanai pilsētā.

Numuru arhīvs: spied un lasi!