Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kāpēc dara pāri daudzbērnu ģimenēm?

„Man ir astoņi bērni, no kuriem tikai viens sasniedzis pilngadību. Gribēju pieteikties dzīvokļu rindā, bet Rīgas domes Dzīvokļu pārvalde man atteica, noraidījumu pamatojot ar to, ka mūsu ģimene īrējot pārāk lielu mājokli. Rindā tiekot reģistrētas tikai tās daudzbērnu ģimenes, kas mitinās divistabu dzīvoklī, bet mēs īrējam četristabu. Bet padomājiet paši, kā es ar astoņiem bērniem varētu mitināties divistabu dzīvoklī?

Pirms vairāk nekā pieciem gadiem mēs zaudējām savu dzīvokli, kas bija ieķīlāts bankā, cita nekustamā īpašuma mums nav, toties ir maznodrošinātas ģimenes statuss. Kāpēc Dzīvokļu pārvalde dara mums pāri?” Ludmila

Atbild Rīgas domes Mājokļu un vides departaments:

– Pavisam drīz Ludmila varēs reģistrēties dzīvokļu rindā. Šā gada 18. martā Rīgas dome pieņēma grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 80 „Par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

Līdz šim maznodrošināta daudzbērnu ģimene uz pašvaldības dzīvokli patiešām varēja pretendēt tikai tad, ja tā:

■ Rīgā īrēja divistabu dzīvokli vai ne vairāk par divām istabām;

■ īrēja tādas dzīvojamās telpas, ka vienā istabā bija jādzīvo pretējā dzimuma personām, kas vecākas par deviņiem gadiem (izņemot pašus vecākus);

■ lietoja savā īpašumā esošu vienistabas dzīvokli, kuru bija ar mieru pēc lielāka pašvaldības dzīvokļa saņemšanas kā atlīdzību nodot pašvaldībai.

Tuvākajā laikā spēkā stāsies jauna kārtība. Pieņemtie noteikumu grozījumi paredz, ka jebkura maznodrošināta daudzbērnu ģimene, kas brīvajā tirgū īrē dzīvojamo telpu, varēs pretendēt uz pašvaldības dzīvokli bez īrēto istabu skaita ierobežojuma (izņemot daudzbērnu ģimenes, kas dzīvo valsts vai pašvaldības dzīvokļos).

Numuru arhīvs: spied un lasi!