Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Līgumu – pēc pirmā pieprasījuma

„Godājamā redakcija! Gribu lūgt padomu saistībā ar zemes nomas maksu. Man pieder dzīvoklis mājā Tvaika ielā 14. Pirms sešiem gadiem dzīvoklis tika privatizēts kopā ar zemesgabalu, ko apliecina ieraksts zemesgrāmatā.

Līdz šā gada martam maksāju nodokli par privatizēto zemi, un nekādu problēmu nebija. Bet 21. martā visi mājas dzīvokļu īpašnieki no pašvaldības namu pārvaldes saņēma rēķinu par zemes nomas maksu „par iepriekšējo periodu”.

Pats dīvainākais ir tas, ka rēķinā nebija ne norādīts it kā nomātā zemesgabala kadastra numurs, ne precīzi formulēts „iepriekšējais periods”. Toties bija ierakstīta zemesgabala kadastrālā vērtība – pāri par 42 tūkstošiem latu.

30. martā mājā noturējām dzīvokļu īpašnieku kopsapulci un nolēmām uzrakstīt kolektīvu iesniegumu namu pārvaldei, lai noskaidrotu radušos situāciju. Devos uz klientu apkalpošanas centru, bet man paziņoja, ka jāiet pie iecirkņa priekšnieka.

Pie iecirkņa vadītāja aizgāja trīs mūsu mājas pārstāvji. Priekšnieks izturēšanās, maigi sakot, bija dīvaina. Viņš padarbojās ap savu datoru un paziņoja, ka, lai saņemtu informāciju, mums jāuzraksta iesniegums, kas jāparaksta visiem (!) mājas iedzīvotājiem. Un tas tikai tālab, lai iegūtu skaidrojumu par pašas namu pārvaldes izrakstītu rēķinu!

Tātad, lai uzzinātu, par ko man jāmaksā pēc visparastākā rēķina, jāsasauc mājas iedzīvotāju kopsapulce un jāraksta kolektīvs pieprasījums! Sakiet, lūdzu, vai tas ir pareizi?”

Jūsu pastāvīgā lasītāja

Atbild SIA Rīgas namu pārvaldnieks pārstāvis Krists Leiškalns:

– Mūsu namu pārvalde nodrošina visiem klientiem iespēju iepazīties ar mājai piesaistītās zemes nomas līgumiem un zemesgabalu plāniem. Ikvienam dzīvokļa īpašniekam un pat īrniekam ir tiesības redzēt šos dokumentus. Pietiek tikai aiziet uz jebkuru SIA Rīgas namu pārvaldnieks klientu apkalpošanas centru.

Minētajā gadījumā darbinieki, kas iedzīvotājiem neparādīja līgumu, ir rīkojušies nekorekti. Iecirkņu speciālistiem un pat vadītājiem šāds klientu lūgums jāizpilda pēc pirmā pieprasījuma!

Numuru arhīvs: spied un lasi!