Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Rīgas siltums otro reizi samazina tarifu

Sarūkot energoresursu izmaksām, Rīgas siltums otro reizi šajā gadā samazina siltumenerģijas tarifu – aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Samazinoties energoresursu izmaksām un veidojoties papildu ieņēmumiem, uzņēmums samazina siltumenerģijas tarifu, 30. aprīlī iesniedzot to izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Samazinātais siltumenerģijas tarifs Rīgā būs 45,69 eiro megavatstundā, bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir par pieciem procentiem jeb 2,39 eiro mazāks, salīdzinot ar aprīlī apstiprināto siltumenerģijas tarifu – 48,08 eiro megavatstundā, bez pievienotās vērtības nodokļa. Plānots, ka samazinātais siltumenerģijas tarifs stāsies spēkā no 1. jūnija.

Rīgas siltuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis uzsvēra, ka, sarūkot energoresursu izmaksām un ņemot vērā to, ka tarifa piemērošanas kārtība ļauj operatīvi veikt siltumenerģijas tarifa pārrēķinu, tika nekavējoties izstrādāts samazinātais siltumenerģijas tarifs.

„Ceram, ka šis solis būtiski mazinās klientu bažas par sagaidāmo apkures sezonu un iespējām norēķināties par Rīgas siltuma sniegtajiem pakalpojumiem, tāpat tas varētu būt pozitīvs signāls komercklientiem, domājot par savas komercdarbības saglabāšanu šajos sarežģītajos apstākļos,” akcentēja N. Talcis, pavēstot, ka siltumenerģijas tarifa samazinājums jau vasarā atvieglos klientiem maksājumus par karsto ūdeni.

Numuru arhīvs: spied un lasi!