Iedzīvotājus gaida kārtējais cenu pieaugums

Freepik.com

No 1. oktobra palielināsies SIA Rīgas ūdens ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) augustā apstiprinājusi jaunus Rīgas ūdens ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 1. oktobra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,20 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tariffs – 1,21 eiro/m3.

Salīdzinot ar no šāgada 1. jūnija spēkā esošajiem Rīgas ūdens tarifiem, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 18% jeb 0,18 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 33% jeb 0,30 eiro.

„Lai gan Rīgas ūdens spēkā esošie tarifi pavisam nesen tika apstiprināti, energoresursu izmaksas saistībā ar straujajām cenu izmaiņām tik strauji pieaugušas, ka komersantam bija nepieciešama pielāgošanās apstākļiem, pārskatot un iesniedzot apstiprināšanai jaunu tarifu projektu. Būtiskākais pieaugums ir elektroenerģijas izmaksām, kas šāgada trešajā ceturksnī būs lielākas par izmaksām iepriekšējā gadā kopumā,” skaidro SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Jaunos tarifus plānots piemērot Rīgā, Baltezerā, Garkalnē, Berģos, Mak­steniekos, Langstiņos, Upesciemā, Krustkalnos, Valdlaučos, Dreiliņos, Rumbulā, Ulbrokā un daļā Garkalnes pagasta („Alīses”, „Remberģi 1”, „Remberģi 2”, „Selgas”).