Kā saņemt naudu?

Pixabay.com

Valsts finanšu un līgumu aģentūra ir sākusi pieņemt pieteikumus no viena, divu un daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kuri vēlas atteikties no krāsns apkures vai cietā kurināmā katliem par labu centrālapkurei.

Māja var saņemt valsts grantu centrālās apkures pieslēgšanai. Programmā var piedalīties mājas, kuras pēdējo trīs gadu laikā apsildītas, izmantojot cieto biokurināmo, kā arī mājas ar trim un vairāk dzīvokļiem, kurās izmantota ne tikai malka vai šķelda, bet arī ogles un kūdra.

Pirmajā etapā plānots sadalīt 3 miljonus eiro, maksimālais dotācijas apmērs ir 4400 eiro par katru mājā deklarēto personu.

No daudzdzīvokļu mājām uz valsts atbalstu var pretendēt tikai nelielas ēkas ar aptuveni 8–12 dzīvokļiem.

Pieteikumi tiks pieņemti līdz 25.07.2023. Konsultācijas par dalību programmā un granta iegūšanu var saņemt pa tālruni +371 24002700 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Turpmāk uz valsts grantu siltumsūkņu (š. g. trešajā ceturksnī), granulu apkures katlu (ceturtajā ceturksnī) uzstādīšanai varēs pretendēt iedzīvotāji mājās, kurās kurināmais ir malka, šķelda u. c., var būt dažādas apkures sistēmas (2024. gada pirmajā ceturksnī).