Nodod nederīgās spuldzes un krāsas!

Freepik.com

Rīgā norisinās bīstamo sadzīves atkritumu savākšanas mobilitātes akcija

Lai dotu iedzīvotājiem iespēju atbrīvoties no bīstamajiem sadzīves atkritumiem, Rīgas pašvaldība sadarbībā ar SIA ALL Recycling no 11. septembra līdz 22. oktobrim vienpadsmit Rīgas apkaimēs organizēs bīstamo sadzīves atkritumu nodošanas mobilitātes akciju, aicinot rīdziniekus norādītā perioda nedēļas nogalēs bez maksas nodot pārstrādei bīstamos sadzīves atkritumus.

Akcijas ietvaros būs iespēja nodot tādus sadzīves atkritumus kā eļļas, eļļas filtru, laku un krāsu, dzīvsudraba atkritumus, luminiscētās spuldzes, organiskos šķīdinātājus, neizlietotus ārstnieciskos preparātus, ķimikālijas, izlietotās baterijas, printeru un kopētāju izlietotās kasetes, piesārņoto taru u.c. Mobilie nodošanas punkti būs Bolderājā, Ziepniekkalnā, Āgenskalnā, Imantā, Teikā, Purvciemā, Dreiliņos, Pētersalā/Andrejsalā, Vecmīlgrāvī, Ķengaragā un centrā:

  1. Mežrozīšu iela 19A
  2. Augusta Dombrovska iela 32
  3. Kurzemes prospekts 3
  4. Pulkveža Brieža iela 33A
  5. Ieriķu iela 3, t/c «Domina»
  6. Nīcgales iela 2, t/c «Minska»
  7. Biķernieku iela 143, t/c «Mežciems»
  8. Stacijas laukums 4, t/c «Origo»
  9. Kalnciema 41
  10. Vienības gatve 194a, t/c «Aleja»
  11. Maskavas iela 357, t/c «Dole»

Izmantojot ar speciālu zīmi atzīmēto Volkswagen Crafter mikroautobusu, mobilitātes akcijas ietvaros savāktie bīstamie sadzīves atkritumi tiks nogādāti SIA ALL Recycling videi kaitīgo preču pārstrādes centrā, kur tos utilizēs efektīvi un videi draudzīgi.

Latvijas vides politika ir vērsta uz mērķtiecīgu otrreizējo izejvielu nodošanu pārstrādē un aktīvu sabiedrības iesaisti pareizā rīcībā ar atkritumiem – īpaši jau ar videi kaitīgām precēm pēc to lietderīgā kalpošanas laika beigām. Ar bīstamo sadzīves atkritumu nodošanas mobilitātes akcijas palīdzību Rīgas pašvaldība atgādina, ka galvaspilsētā ir izveidots bezmaksas videi kaitīgo preču pieņemšanas punktu tīkls, kurā iedzīvotājiem ikdienā ir iespējams nodot bīstamos sadzīves atkritumus.