Dambrete bērnu attīstībai!

Uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs organizēja Jaungada dambretes turnīru jaunajiem spēlētājiem 

Šī gada 7. janvārī Rīgā notika bērnu turnīrs dambretē, ko organizēja apsaimniekošanas uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs. Uzņēmuma telpās tikās vairāk nekā sešdesmit jauno dambretistu no visas Latvijas.

2022. gada rudenī uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs nodibināja dambretes sekciju visu vecumu bērniem. Iesācējus „RNA dambretes klubā” apmāca treneris un starptautiskais dambretes meistars Raivis Paegle.

Savukārt uzņēmuma vadītājs Igors Trubko uzskata, ka dambretes sekciju attīstīšana ir uzņēmuma sociālais uzdevums:

– Mēs vēlamies, lai bērni un pusaudži netērē laiku, klaiņojot pa ielām, bet gan apgūst prasmes, kas noderēs nākotnē. Esmu pārliecināts, ka dambrete bērnā ieaudzina daudzas noderīgas īpašības un no atsevišķiem bērniem izaudzina īstus līderus.

■ ■ ■

Nupat ir sperts vēl viens liels solis attīstības virzienā – uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs sarīkoja pirmo lielo turnīru bērniem no visas Latvijas.

– Ļoti priecājamies, ka uz sacensībām bija ieradušies bērni ne tikai no Rīgas, bet arī no Salaspils, Cēsīm, Mārupes, Ikšķiles un Jelgavas, – stāsta RNA vadītājs. – Turnīrs bija ļoti veiksmīgs, tādu plānojam rīkot arī uz Lieldienām.

■ ■ ■

Vecāki uzmanīgi vēroja, kā bērni cīnās par balvām. Marianna pastāstīja, ka viņas meita Uļjana dambretes spēli apgūst Salaspilī. Nodarbības notiek interešu izglītības ietvaros.

– Meita sāka spēlēt pagājušajā vasarā, kad nopirkām dambreti, ko spēlēt mājās, taču drīz vien viņa pārspēja mūs, visus mājiniekus, – ar lepnumu stāsta Marianna. – Tagad viņu vairāk interesē spēle ar vienaudžiem.

Uļjanai šis ir pirmais lielais turnīrs. Protams, kad meitenei nākas piekāpties spēcīgākai sāncensei, viņa ir sarūgtināta, taču uzvaras sagādā patiesu prieku.

Savukārt astoņus gadus vecais Kims, kurš ar dambretes spēlēšanu nodarbojas Bērnu un jauniešu centrā Bolderājā, ieradies jau uz otro turnīru. Viņa mamma Anastasija stāsta, ka zēns spēli apgūstot gandrīz bez maksas un dambreti esot ļoti iemīlējis.

– Manuprāt, tas attīsta bērna prāta spējas, – saka Kima mamma, – kā arī neatlaidību un precizitāti. Tagad, pēc gadu ilgām nodarbībām, Kimam ir kļuvis vieglāk piedalīties publiskos pasākumos. Iepriekš viņš bija kautrīgs, bet tagad dalība turnīros viņu padarījusi sabiedriskāku.

■ ■ ■

Visi Rīgas namu apsaimniekotāja rīkotā Jaungada dambretes turnīra dalībnieki saņēma diplomus un saldas dāvaniņas, bet uzvarētāji tika apbalvoti ar medaļām. Uzņēmuma Ūdens Rīgai vadītājs Roberts Švānbergs, kurš pasniedza vienu no medaļu komplektiem, sacīja, ka ir ļoti priecīgs piedalīties pasākumā:

– Patīkami, ka apsaimniekošanas uzņēmums bērniem dod iespēju attīstīt domāšanu. Sākumā viņi iemācās izdomāt savas darbības vienu gājienu uz priekšu, pēc tam – divus vai pat trīs soļus. Šīs prasmes viņiem dzīvē noteikti noderēs pat tad, ja viņi nesasniegs augstus sportiskos rezultātus.

■ ■ ■

Vai vēlaties, lai arī jūsu bērns mācās spēlēt dambreti pieredzējušu treneru vadībā? Pieteikties uzņēmuma Rīgas namu apsaimniekotājs dambretes sekcijā pie trenera Raivja Paegles var pa tālruni 26438871. Nodarbības notiek pēcpusdienās Rīgas centrā – Gogoļa ielā 5.