Cik maksāsim par atkritumiem?

Izrādās, vislielākie veiksminieki ir Zemgales priekšpilsētas iedzīvotāji – viņiem turpmāk būs viszemākais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs

Martā Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēma grozījumus normatīvajos aktos, kas regulē atkritumu apsaimniekošanas sfēru, un apstiprināja jaunos pakalpojumu tarifus.

Tarifi ir apstiprināti visām četrām atkritumu apsaimniekošanas zonām Rīgas pilsētā, kur katrā strādās cits pakalpojuma sniedzējs. Jaunā kārtība stāsies spēkā ar šī gada 20. maiju, bet līgumus pārslēgt iespējams jau, sākot ar 10. martu. Daudzdzīvokļu mājās atbildība par līgumu pārslēgšanu ir pārvaldniekam.

Uzņēmums Clean R turpmāk apkalpos Rīgas Centra rajonu un Latgales priekšpilsētu par tarifu 16,14 eiro/m³ (bez PVN) un Pārdaugavas Kurzemes rajonu par tarifu 16,43 eiro/m³ (bez PVN). (Atgādināsim, ka līdz šim tarifs pilsētas centrā bija 15,97 eiro/m³, bet Kurzemes rajonā – 16,21 eiro/m³.)

Uzņēmums Eco Baltia vide turpmāk darbosies Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā ar apstiprinātu tarifu 16,53 eiro/m³ (bez PVN). (Iepriekš šo priekšpilsētu iedzīvotāji maksāja 16,09 eiro/m³, bez PVN).

Savukārt Lautus и Pilsetvides serviss apvienība apsaimniekos Zemgales priekšpilsētas teritoriju. Apstiprinātais tarifs – 12,12 eiro/m³ (bez PVN).

Neskaidros jautājumus uzdodiet pa tālruni 67474700.