Sarkandaugava: „Kā dzīvosim?”

Augusta beigās un septembra sākumā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis organizēja tikšanās ar pilsētas dažādu apkaimju iedzīvotājiem. Šajās tikšanās reizēs rīdziniekiem bija iespēja pašvaldības vadītājam uzdot jebkuru sev interesējošu jautājumu, tomēr dominējošās tēmas izrādījās atkritumu izvešana, autostāvvietu trūkums un pašvaldības kapitālsabiedrības Rīgas namu pārvaldnieks darba kvalitāte.

„Rīgas domē ir izdomājuši, ka visa rajona šķiroto atkritumu laukums tiks ierīkots 50 metru atstatu no mūsu mājas Ozolu ielā 8. Tas nozīmē, ka turpmāk visa Sarkandaugava pie mūsu logiem atgādās papīra, plastmasas, vieglo metālu un bioloģiskos atkritumus. Kā mums turpmāk dzīvot?”

– Es varu jūs aicināt neuzkurināt sevī negatīvismu, – Mārtiņš Staķis atbildēja. – Šādi atkritumu šķirošanas laukumi tiks ierīkoti visā Rīgas pilsētā, katrā rajonā – vismaz pa vienam. Šķirotā atkritumu punkta atrašanās vieta Sarkandaugavā ir izvēlēta kaut cik veiksmīgi, jo ir apkaimes, kurās laukumi varētu tikt ierīkot vēl tuvāk mājām. 

Es nevaru komentēt konkrētā laukuma ierīkošanu pie jūsu mājas. Lēmumu par šķiroto atkritumu laukumu izvietošanu vispirms izvērtēja eksperti, pēc tam – Mājokļu un vides komitejas deputāti, bet beigās – visi Rīgas domes deputāti. Lēmuma pieņemšana notikusi ļoti demokrātiski, lai arī jums šķiet, ka tas neatbilst jūsu interesēm.

Ticiet man, pie jūsu mājas neuzkrāsies atkritumu kalns, visi atkritumi tiks glabāti slēgtajos konteineros. Mans aicinājums – sagaidiet šķiroto atkritumu punkta atklāšanu, lai pēc tam izvērtētu, vai tas ir tik slikts, kā jums šķiet.