Sociālajā dienestā – tikai pēc pieraksta

Sākot ar 10. jūniju, Rīgas Sociālais dienests atjaunoja klientu pieņemšanu, bet tikai pēc iepriekšēja pieraksta pa tālruni. Jāzvana Rīgas Sociālā dienesta tuvākā teritoriālā centra informatoram, tālruņa numuru iespējams uzzināt Rīgas domes Labklājības departamenta mājaslapas www.ld.riga.lv sadaļā „Rīgas Sociālais dienests/Rajona nodaļas” vai pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Klienti Rīgas Sociālā dienesta telpās tiks ielaisti rindas kārtībā, tādēļ, lai neveidotos lieka pulcēšanās, lūgums ierasties ne ātrāk kā piecas minūtes pirms rezervētā laika. Joprojām tiek saglabāta obligāta prasība uz pieņemšanu ierasties sejas maskā vai lakatā, vai šallē, kas aizsedz muti un degunu.

Aicinām klientus jau mājās laikus sagatavot visus nepieciešamos dokumentus, nedrīkst aizmirst personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti).

Dokumentus Sociālajā dienestā joprojām iespējams iesniegt attālināti. Ja konkrēta pabalsta piešķiršanai nepieciešams iesniegt izdevumus apliecinošus dokumentus, tos kopā ar iesniegumu latviešu valodā, kuru pašrocīgi parakstījis iesniedzējs, var atstāt kastē, kas izvietota blakus katrai no Rīgas Sociālā dienesta klientu pieņemšanas vietām Rīgā.

Iesniegumu, kurš parakstīts ar elektronisko parakstu, var iesniegt pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai izmantojot e-pakalpojumu: „iesniegums iestādei” portālā www.latvija.lv. Iesniegumā obligāti jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, adrese, tālrunis, pēc iespējas precīzāk noformulēta informācija par jautājumu, kas jāatrisina. Papildus iesniegumā jānorāda konta numurs, kurā tiks pārskaitīts pabalsts tā piešķiršanas gadījumā. Ja nepieciešams, pieteikumam pievieno izklāstīto apstākļu apliecinošo dokumentu kopijas. Atgādinām, ka Rīgas Sociālais dienests pieņem un izskata dokumentus tikai valsts valodā.

Iedzīvotāju pieņemšanas laiks Rīgas Sociālajā dienestā, sākot no 10. jūnija: pirmdienās – no plkst. 9.00 līdz 17.00, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās – no plkst. 9.00 līdz 16.00, piektdienās – no plkst. 9.00 līdz 12.00.

No jūnija vidus sāks darboties jauna Sociālā dienesta nodaļa Mežrozīšu ielā 43 Rīgā.