Kur pazudusi atlaide?

Pexels.com

„Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvalde februāra vidū izsūtīja rēķinus par nekustamā īpašuma nodokļa samaksu 2023. gadam. Mums ir divi nepilngadīgi bērni, tāpēc saskaņā ar Rīgas domes noteikumiem vienmēr saņēmām 70% atlaidi īpašuma nodoklim, taču šogad esam šokā – aprēķinātā nodokļa summa ir četras reizes lielāka nekā 2022. gadā! Kas notiek? Boiko ģimene.” 

Pašvaldības ieņēmumu pārvaldē skaidroja, ka turpmāk, lai saņemtu domes piešķirtos nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, īpašniekam nodokļu administrācijai ir jānorāda elektroniskā pasta adrese, uz kuru turpmāk viņam varētu nosūtīt rēķinus par nodokļiem.

Ja nekustamā īpašuma īpašniekam nav bijis laika to izdarīt, tad nodokļa aprēķins tik tiešām ir bez parastās atlaides, taču ir pāragri krist izmisumā: 2023. gads ir pārejas gads, tāpēc atlaidi joprojām var pieprasīt. Lai to izdarītu, līdz 2023. gada 15. decembrim ir jāpaziņo Pašvaldības ieņēmumu pārvaldei e-pasta adrese saziņai.

To izdarīt ir pavisam vienkārši, nepieciešams tikai internets un dators (vai viedtālrunis).

Pirmais solis. Dodieties uz portālu eriga.lv.

Otrais solis. Atrodiet izvēlņu joslu Nekustamā īpašuma nodoklis un noklikšķiniet uz tās.

Trešais solis. Autorizējieties caur portālu latvija.lv (šim nolūkam būs jāizmanto internetbanka).

Ceturtais solis. Atkal atrodiet izvēlņu joslu Nekustamā īpašuma nodoklis un noklikšķiniet uz tās.

Piektais solis. Atrodiet izvēlņu joslu E-dokumentu iesniegumi (dokumentu elektroniskā iesniegšana).

Sestais solis. Atvērtajā logā noklikšķiniet uz rindas Pieteikšanās elektroniskai korespondences (maksāšanas paziņojumi, lēmumi, atgādinājumi par apmaksas termiņa tuvošanos u.c.) saņemšanai („Pieteikums elektroniskās korespondences saņemšanai (maksājuma ziņojumi, lēmumi, atgādinājumi par maksājuma termiņiem u.c.”).

Septītais solis. Ievadiet e-pasta adresi, uz kuru vēlaties saņemt nodokļu ziņojumus.

Svarīgi atcerēties, ka pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, maznodrošinātām un trūcīgām personām, Černobiļas avārijas seku likvidētājiem, kā arī represētajām personām nodokļu atlaides saņemšanai nav jāreģistrē e-pasta adrese.

Ja nekustamā īpašuma īpašnieks pieder kādai no uzskaitītajām iedzīvotāju kategorijām, bet tomēr ir saņēmis nodokļu rēķinu bez ierastās atlaides, tad viņam jāsazinās ar Pašvaldības ieņēmumu pārvaldi un jāpieprasa atlaide.

Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes tālrunis jautājumiem un pierakstiem klātienes konsultācijām – 80000850.