Dzīvokļu īpašnieku biedrība: „Aizliedziet smagajam transportam braukt pa mūsu ielu!”

Freepik.com

„Jau 2007. gadā pārņēmām savas piecdzīvokļu mājas Graudu ielā pārvaldīšanas tiesības. Šajā laikā ir ļoti daudz padarīts: pastāvīgi labiekārtojam māju, nesen pieslēdzāmies centrālajai ūdensapgādei, izremontējām jumtu un mājas fasādi, bet pēdējā laikā veicam ilgstošu un nesekmīgu saraksti ar Satiksmes departamentu, pieprasot uzstādīt mūsu ielā aizliedzošo ceļazīmi, kas aizliegtu kravas transporta kustību.

Tā nav kaprīze, jo lieta ir ļoti nopietna – aiz mūsu logiem regulāri brauc fūres, visa māja trīc. No šādas intensīvas kustības cieš tikko izremontētā fasāde, un redzams, ka visi mūsu pūliņi uzturēt māju kārtībā ir bezcerīgi.

Atbild Rīgas mērs Mārtiņš Staķis:

– Ja mēs atsauktos uz katru iedzīvotāju lūgumu uzstādīt aizlieguma zīmes kravas automašīnu kustībai, tad Rīgā vispār nevarētu braukt kravas automašīnas. Šī iemesla dēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija neļauj domei pieņemt šādus lēmumus patstāvīgi, bez CSDD novērtējuma.

Es pats runāju par to, lai kravas mašīnas nebrauktu pa pilsētu, bet šai pašvaldībai ir jāizpilda mājas darbs un jāveido satiksmes pārvadi, kas nodrošinātu kravas transporta kustību pa Rīgas apvedceļu. Lai to izdarītu, mums jāatrisina Ziemeļu satiksmes pārvada 3. un 4. kārta, kam vēl nav rasts finansējums, un Dienvidu tilta 4. kārta.