Dzīvokļu piedāvājums samazinājies par 5%

Šā gada martā dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kopumā samazinājās par 5%, bet Rīgas lielākajos mikrorajonos tas samazinājās par 6% – teikts nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Estate jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus apskatā.

Salīdzinot ar 2019. gada martu, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija mazāks – kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits un arī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 8% nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, Arco Real Estate speciālisti secinājuši, ka martā vislielākais tas bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits lielākoties samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits saruka Bolderājā – par 26%. Atsevišķos mikrorajonos piedāvājumu skaits palielinājies, lielākais dzīvokļu piedāvājumu skaita pieaugums konstatēts Juglā, kur tas palielinājās par 22%.

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums martā konstatēts Mežciemā un Āgenskalnā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.