Viss kas jāzin par savu māju!

Darīsim KOPĀ!

Kādas ir dzīvokļu īpašnieku tiesības?

Notika iedzīvotāju un Jūrmalas namu pārvaldnieku asociācijas ekspertu tikšanās

Gandrīz katrs cilvēks ir daudzdzīvokļu mājas dzīvokļa īpašnieks vai tā īrnieks. Vai visiem ir skaidrs, kādas tiesības ir īpašniekam, bet kādas – īrniekam? Kā iedzīvotāji var piedalīties savas mājas apsaimniekošanas procesā? Kādas  ir iespējas samazināt komunālo pakalpojumu rēķinus? Jūrmalas pensionāru biedrības biedri nolēma uzzināt atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem, tādēļ uz savas biedrības sanāksmi uzaicināja Jūrmalas namu pārvaldnieku asociācijas pārstāvjus.

– Tikšanās notika pašvaldības iestādes Veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs telpās Skolas ielā 44, Kauguros, – pastāstīja Jūrmalas namu pārvaldnieku asociācijas vadītājs Aleksandrs Sakovskis. – Tikšanās dalībnieki uzdeva ne mazums asu jautājumu.

Tikšanos apmeklēja aptuveni 40 dalībnieku, un viņi par šīs tikšanās mērķi bija izvirzījuši saukli: „Padarīsim dzīvi ekonomiskāku!” Tas nozīmē, ka bez daudzdzīvokļu mājas apsaimniekotāju pieredzes neiztikt.

– Es uzskatu, ka ļoti svarīga tendence ir jūrmalnieku iniciatīva un aktivitāte – viņi paši vērsās mūsu asociācijā un uzaicināja uz tikšanos, – saka Aleksandrs Sakovskis. – Tas liecina, ka jūrmalniekiem nav vienaldzīgs viņu māju liktenis.

Diskusija vilkās aptuveni pusotru stundu. Cilvēkus interesēja, kā cīnīties ar ūdens starpību mājā, ko darīt, ja neapmierina esošā pārvaldnieka darbs, kā piedalīties renovācijas programmā. Katrs tikšanās dalībnieks saņēma Jūrmalas namu pārvaldnieku asociācijas kontaktus, lai vajadzības gadījumā varētu nepastarpināti vaicāt sev nesaprotamus jautājumus.

Aleksandrs Sakovskis apstiprināja, ka jebkura sabiedriska organizācija vai dzīvokļu īpašnieku aktīvistu grupa var uzaicināt Jūrmalas asociācijas pārstāvjus uz līdzīgu tikšanos:

– Mēs izskaidrosim iedzīvotājiem par normatīvajos aktos noteiktajām prasībām – par viņu tiesībām un pienākumiem. Ar asociāciju iespējams sazināties pa tālruni 22090355 vai elektronisko pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Numuru arhīvs: spied un lasi!