Uzņēmumam Rīgas namu apsaimniekotājs – jauna adrese!

Viens no lielākajiem Rīgas apsaimniekošanas uzņēmumiem Rīgas namu apsaimniekotājs 2019. gadu sāk labā noskaņojumā. Pirmkārt, tādēļ, ka pagājušajā gadā Rīgas iedzīvotāji pozitīvi vērtējuši apsaimniekotāja darbu, jo uzņēmuma pārvaldīšanā esošo māju skaits ir pieaudzis līdz 207. Otrs iemesls labam noskaņojumam ir ievākšanās jaunās mājās. Tagad uzņēmums atrodas jaunā, klientiem daudz ērtākā vietā – Gogoļa ielā 5.

Skaistais nams Gogoļa ielā 5 dažādu liktenīgu apstākļu dēļ samērā ilgi stāvēja tukšs un piedzīvoja likteni, kāds ir visiem neapdzīvotiem namiem. Kad māja ieguva B kategorijas grausta statusu, to iegādājās Rīgas namu apsaimniekotājs, sāka remontu, lai iekārtotu tur savu biroju.

– Pēc pārcelšanās uz jaunajām telpām mūsu klientiem parādījušās jaunas iespējas, – stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Trubko. – Mūsu plašais birojs atrodas blakus Centrālajai dzelzceļa stacijai un lielākajai Rīgas sabiedriskā transporta pieturai.

Uzņēmums sava nama atjaunošanā saskata arī sabiedrībai svarīgu devumu. Nedrīkst aizmirst, ka šī ēka ir vēsturiski nozīmīga: tā celta 1896. gadā, no divdesmitajiem līdz 1940. gadam tur darbojās viesnīca Excelsior Hotel. Pēc kara māja savu funkciju saglabāja kā viesnīca Sports. Tā kā mājas vēsture ir cieši saistīta ar pilsētas attīstību, tās atjaunošana zināmā mērā ir arī dāvana pilsētai un pilsētniekiem.

– Ar laiku mēs centīsimies izzināt savas mājas vēsturi, – stāsta I. Trubko, – ir doma to arī izdot grāmatā.

Patlaban bijušās viesnīcas Sports telpas ir renovētas, pārvērstas kabinetos, kur strādā un klientus pieņem uzņēmuma speciālisti. Pieņemšanas diena ir saglabāta kā iepriekš – trešdien no 14.00 līdz 19.00. Par visiem ar apsaimniekošanu saistītajiem jautājumiem tāpat kā iepriekš varat zvanīt pa tālr. 67893079.