«Nu visām mokām gals!»

Mājā Daugavgrīvas ielā 74A pēc ilga pārtraukuma atsāks darboties lifts

Deviņstāvu mājā Daugavgrīvas ielā 74 A, Rīgā, lifta darbība tika apturēta pirms daudziem gadiem: iekārta bija avārijas stāvoklī, tās izmantošanu atzina par nedrošu. Tagadējais mājas pārvaldnieks uzņēmums Rīgas namu apsaimniekotājs ir atradis veidu, kā organizēt lifta kapitālo remontu.

– Normatīvajos aktos noteikts, ka deviņu stāvu mājā liftam jābūt obligāti, – stāsta uzņēmuma Rīgas namu apsaimniekotājs pārstāvis Aleksandrs Sakovskis. – Tomēr iepriekšējais šīs mājas pārvaldnieks par lifta iekārtām nebija pienācīgi rūpējies un novedis liftu līdz avārijas stāvoklim. Rezultātā mājas iedzīvotāji ilgus gadus uz augšējiem stāviem kāpa pa kāpnēm.

Turklāt mājā Daugavgrīvas ielā 74A dzīvo daudz senioru vecuma iedzīvotāju, un viņiem sagādā grūtības uzkāpt līdz trešam – ceturtam stāvam, nemaz nerunājot par astoto – devīto. «Lieku reizi no mājas ārā neejam», viņi komentē.

Taču nu ir cerība, ka visas mokas paliks aiz muguras.

– Mājā notiek visu lifta iekārtu un mezglu kapitālais remonts, - pastāstīja Aleksandrs Sakovskis. - Tā kā šajā mājā izbūvētais lifts nav tipveida, tad daudzas detaļas ir pasūtītas Skandināvijā.

Deviņu stāvu mājas lifta pilnas rekonstrukcijas izmaksas sastāda 44 000 eiro. Rīgas namu apsaimniekotājs mājas iedzīvotājiem dos iespēju norēķināties par paveiktajiem darbiem  pēc grafika turpmāko trīs gadu laikā.